Späť na články Týchto 10 vecí by nemalo chýbať v kabelke žiadnej ženy: Máte ich všetky?

Týchto 10 vecí by nemalo chýbať v kabelke žiadnej ženy: Máte ich všetky?

Pre mužov sú dámske kabelky tak trochu bermudský trojuholník. Nech v nich hľadajú čokoľvek, nikdy to nenájdu. Občas sa však v obsahu svojich kabeliek strácajú aj ich majiteľky. Pritom okrem peňaženky s dokladmi, kľúčov a mobilu stačí mať v taške len pár základných vecí, ktoré vás zachránia v každej situácii.

  1. Balíček vreckoviek

Papierové vreckovky sú nutnosťou nielen v období, keď trpíte nádchou. Občas sa totiž ani dáma nevyhne návšteve toalety, na ktorej práve chýba toaletný papier. A čo taká smietka v oku či neočakávaná alergická reakcia, pri ktorej odrazu neviete prestať kýchať? Okrem klasických papierových vreckoviek vám výbornú službu urobia aj vlhčené obrúsky. Poslúžia ako prvá pomoc pri fľaku na oblečení a v prípade núdze nahradia aj dezinfekčný gél na ruky.

  1. Púder so zrkadielkom

Ocenia ho nielen ženy s mastnejšou pokožkou, ktoré majú problém s nepríjemným lesknutím tváre. Ideálny je kompaktný púder s labutienkou, aby ste so sebou nemuseli nosiť štetec. Mal by mať aj zrkadielko – to v kabelke v žiadnom prípade chýbať nesmie, a ak je súčasťou púdru, ušetríte cenný priestor.

  1. Balzam alebo lesk na pery

Najmä v zime sa naša pokožka viac vysušuje a pery zvyknú praskať. Je to nielen bolestivé a nepríjemné, ale aj neestetické. V takom prípade je dobré mať poruke malú verziu balzamu na pery v neutrálnom alebo obľúbenom farebnom odtieni. V lete môžete balzam nahradiť leskom na pery alebo rúžom.

  1. Niečo malé na zahryznutie

Občas sa hlad ohlási práve vo chvíli, keď nemáte možnosť odbehnúť z kancelárie. Vtedy je vhodné mať v kabelke niečo malé na zahryznutie. Ideálne ako rýchly snack sú sušienky Verbena. Obsahujú vlákninu, mix cereálií a extrakt z byliniek a ovocia, a sú aj mimoriadne chutné. Každá žena navyše ocení, že popri 90 g balení sa predávajú aj v 40 g vrecúšku, a takto elegantne a prakticky zabelené sa zmestia do každej kabelky.

  1. Nožničky a pilník

Bolestivý záder či odlomený necht dokážu pekne znepríjemniť akúkoľvek situáciu. Pre tento prípad oceníte v kabelke manikúrové nožničky a pilník. Pozor, ak by ste ich mali len voľne položené, môžete sa poraniť. Ideálny je preto malý cestovný set v puzdre, ktorý je určený práve do kabeliek.

  1. Krém na ruky

Pokožka rúk je síce jednou z najodolnejších na našom tele, ale nepriaznivé poveternostné podmienky či časté umývanie mydlom ju dokážu poriadne potrápiť. Vzhľad rúk je pritom jedným z ukazovateľov, ako sa o seba staráme. Preto by balenie hydratačného krému na ruky vo vašej kabelke určite chýbať nemalo.

  1. Hrebeň

Vietor si na jeseň občas s našimi vlasmi robí, čo sa mu zachce. Našťastie vďaka hrebeňu či malej skladacej kefe na vlasy dokážeme škody rýchlo napraviť. Nezabudnite si ju vložiť do kabelky.

  1. Náplasť

Zaberie minimum miesta, zato je to neoceniteľný pomocník. Nikdy neviete, kde sa môžete poraniť – niekedy stačí aj ostrejší hárok kancelárskeho papiera. Žiadne terno nie sú ani otlaky od nových topánok, preto si pred odchodom z domu nezabudnite do kabelky vložiť jednu-dve náplasti.

  1. Lieky

V kabelke nemusíme nosiť celú lekárničku, pár základných liekov by sme v nej však pre každý prípad mali mať. Ide hlavne o tabletky proti bolesti, ktoré nás zachránia pri migréne, alebo tabletky proti alergii. 

  1. Žuvačky alebo cukríky

Aj keď sa o svoj chrup pravidelne staráte, žuvačky alebo cukríky sa skrátka aspoň raz za čas naozaj hodia. Nemusia mať len mentolovú príchuť – bylinkové cukríky Verbena príjemne osviežia a obsahujú prírodné extrakty z byliniek. Levanduľa pôsobí priaznivo na nervový systém, šípky a zázvor na trávenie, eukalyptus či bazu zas oceníte pri nachladnutí.

SPOZNAJTE VŠETKY CHUTE SUŠIENOK A CUKRÍKOV VERBENA

Späť na články