Späť na články Spoznajte zvyky úspešných žien – stačí zmeniť len pár drobností!

Spoznajte zvyky úspešných žien – stačí zmeniť len pár drobností!

Možno aj vy poznáte ženu, o ktorej si v duchu hovoríte – ako to tá ženská robí? Zvyčajne je upravená, štýlová, aktívna vo viacerých smeroch, úspešná v práci a stále má dostatok úsmevov na rozdávanie. Našťastie, takýchto žien je čoraz viac. Môžete byť jednou z nich, stačí sa inšpirovať ich zvyklosťami a spôsobom života.

Deň začnite pozitívnymi myšlienkami

Skúste vymeniť rannú hektiku za pár minút príjemných myšlienok. Vstaňte o 15 minút skôr a premyslite si, čo potrebujete cez deň zvládnuť a na čo sa tešíte. Naplánujte si po práci aktivitu, z ktorej budete mať radosť, a uvidíte, že myšlienky na povinnosti na vás nebudú vyskakovať zo všetkých strán.

Zostávajte v spojení

Každá žena by mala mať vo svojom živote 5 blízkych ľudí, s ktorými si rozumie. Poskytnú jej oporu v ťažších časoch a vďaka nim rýchlejšie zvládne problémy. O tieto vzťahy sa treba starať občasnými telefonátmi, výmenou pár správ alebo najlepšie – osobným stretnutím.

Úspech hľadajte aj mimo komfortnej zóny

Urobte prvý krok k pozitívnym zmenám v živote. Prekonajte strach a nestarajte sa o hodnotenie okolia. Úspešné ženy totiž zvyčajne nemajú za sebou rozprávkový príbeh, no nevzdali sa. Abraham Lincoln povedal: „To, že niekto dosiahne nejaký úspech, je len dôkazom pre všetkých ostatných, že ho môžu dosiahnuť tiež.“

Zdravie na piedestáli

Myseľ, duša aj telo sú neoddeliteľné súčasti, ktoré treba udržiavať v dobrej kondícii. Starostlivosť o seba je jednou zo základných potrieb, ktorú by nemali potlačiť žiadne iné povinnosti. Úspešná žena neignoruje preventívne prehliadky, trávi čas relaxom, pobytom v prírode a dáva si záležať aj na vyváženej strave.

Vyhraďte si čas iba pre seba

Veľké inšpirácie prichádzajú práve v čase, ktorý patrí len vám. Keď nemusíte riešiť žiadne úlohy a môžete načúvať svojim myšlienkam. Tak ako iní ľudia na vás kladú požiadavky a „kradnú“ z vášho času, je prirodzené nájsť si čas pre seba, ktorý venujete záľubám, relaxu, osobnostnému rastu.

Majte zdravý vzťah k jedlu

Svoju stravu majte pod kontrolou a vždy vyberajte zdravšie alternatívy. Dokonca aj v kabelke môžete mať so sebou výživovo hodnotný snack, ktorý vám dodá potrebnú energiu, vitamíny a minerály. Takými sú aj sušienky Verbena, ktoré sme navrhli pre všetkých aktívnych ľudí uprednostňujúcich zdravý životný štýl. Na výber máte z troch originálnych príchutí – rakytníkové s kúskami pomaranča, bazové s kúskami amerických brusníc a levanduľové s kúskami čučoriedok.

 

Nesnažte sa o dokonalosť

Ženy, ktorým nemizne úsmev z tváre, majú schopnosť oddeliť dôležité od nepodstatného. Pochopili, že nie je možné mať perfektne vyleštenú podlahu, spĺňať zadania navyše od šéfa a stráviť tri hodiny nad úlohami s deťmi. Naučte sa robiť kompromisy aj vy.

Pohyb je zdrojom energie

Pozrite sa na úspešné ženy – plávajú, tancujú, posilňujú, trávia víkendy s rodinou na dlhých túrach. Dokonca sú ochotné ráno vstať o hodinu skôr, aby si zabehli pár kilometrov. Ľudské telo je prirodzené stavané na pohyb, doprajte mu ho. Vďaka nemu udržujete svoje svalstvo, váš metabolizmus funguje správne, nepriberáte a sama so sebou sa cítite lepšie.

Neporovnávajte sa

Porovnávanie je jedinečný spôsob, ako sabotovať dôveru v seba samu. Vaša hodnota ani šikovnosť nezávisia od toho, čo dokázali ľudia pred vami. Vždy bude niekto od vás lepší (ale aj horší). Jediná osoba, s ktorou sa môžete porovnávať, ste vy sama. Oprášte svoju angličtinu, zamakajte na postave do plaviek, naučte sa piecť z celozrnnej múky… Každé zlepšenie sa počíta.

Spánok je jednou z priorít

Ak nechcete byť podráždená, unavená a večne hladná, ustrážte si minimálne 7 hodín spánku cez noc. Pokiaľ máte vo zvyku dlhodobo ponocovať, už zrejme na sebe pozorujete mdlú pleť, zvýšenú chuť na sladké, podráždenosť či nedostatok energie. Iba vďaka fyzickej aj duševnej regenerácii počas spánku dokážete cez deň zvládať všetky úlohy, ktoré vás čakajú.

CHOĎTE ZA ÚSPECHOM SO SUŠIENKAMI VERBENA

Späť na články